• Bora lidere teşekkürler...

İstanbul İzci Liderleri Suriye'de

Üst Kategori: Haberler Perşembe, 10 Şubat 2011 tarihinde oluşturuldu

İstanbul İl İzci Kurlu Başkanlığı’nın 21–25 Ekim 2010 tarihinde Suriye izcileriyle bilgi paylaşımı ve karşılıklı işbirliği sağlama konusunda mutabakat sağlanmıştı. Bu mutabakat çerçevesinde 02–05 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul izcileri, izci liderlerinden 100 kişilik bir ekip Suriye gezisiyaptılar Bu gezide Hama, Humus ve Halep izcileriyle ortak etkinlikler yapıldı, Suriye’nin tarihi yerleri gezildi.

 

Antep’te buluşan izciler Hatay’dan sınırı geçerek, sırasıyla Halep, humus, Malula, Şam’ı kapsayan inceleme gezisi yaptılar. Özellikle Ümraniye ve kartal izci ve izci liderlerinin yoğun olarak katıldığı geziye İstanbul’un birçok ilçesinden katılım sağlandı.

İl İzci kurlu üyesi Fikret Kocaman başkanlığında Ayhan Özdemir ve Harun Dizieğri’nin bulunduğu komisyonca planlanan ve yürütülen bu gazinin tüm masrafları katılımcı izci ve izci liderleri tarafından karşılandı.

İl Başkanı Fatih Dedetaş Suriye’ye gitmeden önce yaptığı açıklamada İstanbul izcilerinin artık uluslar arası arena da kendilerini gösterme vaktinin geldiğini bunun için çalışmalar ve görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda mayıs ayının son haftasında Bosna Hersek’e bir gezi planlandığını, İsveç’te yapılacak 22. Jamboreeye İstanbul izcilerinin katılım sağlaması için altyapı çalışmalarının devam ettiğini de duyurunun en yakın zamanda yapılacağını açıkladı.

Gösterim: 4026

Arama