İzci Düşünce Gününü Kutladık

Üst Kategori: Haberler Çarşamba, 23 Şubat 2011 tarihinde oluşturuldu

22 Şubat Dünya İzcilik Düşünce Günü Akyazı izcileri tarafından düzenlenen muhteşem bir gece ile kutlandı. Akyazı İlçe İzci kurulu tarafındandüzenlenen gecede salonu hınca hınç dolduran davetliler güzel bir gece geçirmenin yanı sıra izcilik hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Gece izcilerin geçmiş yıllarda yaptığı faaliyetlerden düzenlenmiş fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan İlçe İzci Kurulu Başkanı İsmail Kara izcilik konusunda davetlileri aydınlatırken Akyazı’daki izcilik hareketlerinin 1950 li yıllara kadar uzanan uzun bir geçmişi olduğunu söyledi. İsmail Kara bugün gelinen noktada Akyazı izcilerin faaliyetleri Türkiye izcileri arasında ilk sıralarda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.


Bu düzeye kolay gelinmediğini de söyleyen Kara İzci liderleriyle, öğrenci velileriyle Kaymakamları, milli eğitim müdürleri, belediye başkanları ve basını ile birlik beraberlik içinde bugünlere gelindiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti ve hedeflerini bayrağı aldıkları yerden daha da yukarılara taşımak olacaktır şeklinde belirledi. 

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muammer Yücel kendisinin de bir izci lideri olduğunu söyledi ve geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. Yaklaşık 150 izci ve 20 izci liderinin görev aldığı İzci düşünce gecesinde izci öbeklerinin hazırladıkları gösteriler büyük bir beğeni ile izlendi.

İlk olarak Taşburun izcileri İzci sözünün eridir, şeref ve haysiyetini her şeyin üstünde tutar türesi gösterisini sundu ardından sıra ile “İzci Yurduna, milletine, ailesine ve liderlerine sadıktır” türesi ile Pazarköy İlköğretim okulu öğrencileri, “İzci başkalarına yardımcı olur “ türesiyle Yuvalak İlköğretim okulu sahne aldı.



Pazarköy İlköğretim Okulundan Ayşe Sena Değirmenci’nin okuduğu sol yanım ağrıyor, Yasin Çağrı’dan küçük İzci şiirini okumasından sonra “Akyazı İlköğretim okulu izcilerinden “İzci bitki ve hayvanları sever ve korur” türesi, Paris bilköğretim okulu izcilerinden “izci büyüklerini sayar ve sözünü dinler,küçüklerini sever ve korur”, türesi, Düzyazı izcilerinden “ izci tutumludur”, Dokurcun İlköğretim Okulu izcilerinden “ izci naziktir” türesi canlandırıldı.
Gece Atatürk İlköğretim Okulu izcilerinin sunduğu miço ve çamlar altında gösterisi ile sona erdi.

Geceye Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Gündüz, İlçe Tarım Müdürü Murat Özer, İl İzci Kurulu Başkanı Güney Çatalbaş, İl İzci Kurulu Saymanı Hayrettin Polat, İl İzci Kurulu üyesi Ahmet Öner Karaman, İl oymak önderi Eylem Serpil Karaman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muammer Yücel, kalabalık bir izci velisi katıldı.


KAYNAK  : http://www.bizimakyazi.com/Akyazi-guncel/749-DUNYA-IZCILIK-DUSUNCE-gUNU-KUTLANIYOR.html

Gösterim: 4321