• Bora lidere teşekkürler...

İsveç'e Bisikletle Yolculuk

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 25 Haziran 2011 tarihinde oluşturuldu

Uganda’dan İsveç’deki Dünya İzcilik Jamboresine bisikletleriyle giden izciler…

NAİROBİ – 14 Haziran 2011 de, bir grup Uganda izcisi İsveç’deki Dünya Kampı’na bisikletleriyle katılmak üzere Afrika Bölge Bürosuna geldiler. Grup 22. Dünya Jamboresine katılmak üzere 20 Haziranda yola çıktı. Grubun Lideri Jean Bosco Balongo: “İtalya’ya kadar uçakla, oradan ötesine ise Fransa,Belçika,Almanya,Danimarka güzergahını takip ederek İsveç’e ulaşacağız” dedi.

Katılımcılara yardım amacıyla Avrupa Teşkilatlarının da yol güzergahlarında, gelenlerle ilgilenmek ve lojistik ihtiyaçları karşılamak üzere ayrıca bir hazırlığı var. Konu,daha evvel “Bisikletli Barış Sürücülüğü” projesinde gündeme gelmiş ve çevre emniyeti için planlanmıştı. Kuzey Afrika’da bisiklet yolculuğunun güvenlik açısından oldukça riskli olduğu düşünülerek  etabın bir kısmının uçakla yapılması da bu yönde alınmış bir karardı.

Bölge Direktörü M.Frederic Tutu Kama-Kama, ekibi Afrika İzciliğ adına kutladı ve onları teşvike yönlendiren şu sözleri sarfetti: “Bu girişiminizle Afrika gençliğine örnek oluyor,onlara öncülük yapıyorsunuz” dedi. Onları 2012 Mart ayında yapılacak olan “Angola Kampı” nda görmek istediğini söyledi. “İsveç’i düşünüyorsunuz da neden Angola’yı düşünmüyorsunuz?” diye de bir soru yöneltti.

Bir buçuk ay sürecek olan bu yolculuğun Dünya Jamboresine bisikletle katılmak üzere geçen sene Kasujja Asaph ve Pwire Ronald tarafından gerçekleştirilen  750 km mesafeli Kampala/Nairobi hattına benzemediğini de ayrıca belirtiriz. (Haber: Euloge Ishimwe)

Haber detayı için bkz:  750 km à vélo pour rejoindre le Moot !

Kaynak: http://www.izcihaber.com/post/ISVECe28099E-BISIKLETLE-YOLCULUK.aspx

Gösterim: 3341

Arama