• Bora lidere teşekkürler...

Gustaf Adolf Madalyası

Üst Kategori: Haberler Pazar, 11 Eylül 2011 tarihinde oluşturuldu

Afrika İzcilik Komitesi üyesi olan Mussumba,  “Amohoro Amani Projesi”nin sorumlu lideridir. Hatırlanacağı üzere projenin  başlangıç merkezi Kongo Demokratik Cumhuriyeti (DRC)nin başkenti Burundi olup merkez binası Bujumbura’da yer almaktadır. Mussumba ile yapılan kısa bir röportajı yayınlıyoruz:

-          Tebrikler…Bu onur madalyası size İsveç İzcilik Konseyi tarafından Amahoro Amani Projesi kapsamında yaptığınız barış çalışmalarınız ve emeğinizin karşılığı olarak verilmiştir.Bu madalyaya sahip olabilmek nasıl bir duygu?

-         Çok duygulandım ve de oldukça sevinçliyim. Üzerinde önemle çalıştığımız bu projede benimle birlikte çalışan tüm ekip arkadaşlarıma minnettarım.

-         Kısaca bu projeden söz edebilir misiniz?

-         Bu proje, Afrika Büyük Göller bölgesinde kalıcı barışın sağlanabilmesi amacıyla gençleri barışa yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Projenin amacı, çatışmaları barış ortamında sona erdirme için çabalayacak izci gençlerin yetişmesini sağlamaktan ibarettir. Bu, Burundi, Raunda ve DRC deki izci ve liderler tarafından müşterek yürütülen örnek bir Dünya Projesidir.

-         Bu projenin yürütülmesi için dışarıdan destek alıyor musunuz?

-         Bu projeyi; izci,lider ve partnerlerimizle 2005 yılında başlattık. 2007 yılında da sona erdi. Üç ülkede olumlu etkilerini gören İsveç Liderlik ve İzcilik Konseyi 2008 yılından beri bu projeye destek amacıyla oradaki gençlerle yakın ilişki içerisine girdi.

-         Bu projede yer alan gençlerin sayısı ne kadar?

-         2005 yılından bu yana yaşları 15-25 arası olan 625 eğitimli genç izci tarafından dostluk köprüleri kurularak üç ülkede yaklaşık 30.000 genç barışın tesisi için yetiştirilmiştir. Yine sizin gibi bir izci olan Justine Nzeyimana da “Gustaf Adolf” madalyası aldı.

-         Justine’nin yaptığı çalışmalardan kısaca bahsedebilir misiniz?

-         Justine, bu projenin mali işler sorumlusudur. Brundi, Raunda ve Demokratik Kongo Cumhuriyetinin doğusunda Milli Teşkilatların güçlendirilmesi için yoğun çaba sarfetti. Mali işler yanında yönetimi ilgilendiren tüm konularda ve raporların düzenlenmesinde etkin roller üstlendi. Projenin yürütülmesinde bana çok destekleri var. Bu nedenle ödül almayı o çoktan hak etmişti.

-         Bu proje konusunda gelecekteki planlarınız nelerdir?

-         Projenin yalnızca Afrika’da uyguladığımız üç ülkede değil, çatışmaların yaşandığı başka ülkelerde de model olarak uygulanmasından yanayız. Bu girişimimizi destekler mahiyette Dünya İzcilik Teşkilatı tarafından İsve İzcilerince başlatılan ve yeni projelerden olan “Messagers de la Paix”MoP (Barış Mesajları) altında çalışmalarımıza aynı tempoyla devam edeceğiz. Projenin geleceği ve başka ülkeler tarafından model alınacağı konularında hayli ümitliyim.

Daha fazla bilgi için:

http://giftsforpeace.scout.org/projects/amahoro_amani

http://www.colmkavanagh.com/messengerweb/index.html

Gösterim: 2864

Arama