• Bora lidere teşekkürler...

İsveç Kralı İzciliği Anlattı

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 24 Eylül 2011 tarihinde oluşturuldu

15 Eylüldeki İsveç Parlamentosunun yıllık toplantısı Kralı Carl XVI Gustaf  tarafından açıldı. Kral Parlamentoya hitaben yaptığı konuşmanın toplam dokuz buçuk dakikalık bölümünü izciliğe ayırdı ve parlamenterlere Dünya İzcilik Jamboresini anlattı.

İsveç Kralının konuşmalarından alınan notlar   “Dünyanın 150 ülkesinden gelen 38.000 izci Norveç’de meydana gelen üzücü olaya rağmen ülkemizi tercih ederek kısa süreliğine de olsa Kristandad’da düzenlenen Uluslararası jamboreye katılmak suretiyle ülkemizi onurlandırmışlardır. Kampta kaldıkları iki hafta süresince birbirlerini henüz tanıyan farklı kültürlerdeki kişiler birlikte yaşadılar, tartışma ve seminerlere katıldılar. Eşim Kraliçe ve ben bizzat kampa katılarak onlarla hoş vakitler geçirdik, geleceğin ümidi olan gençlerle yararlı sohbetler yaptık.

Kapanış Töreni esnasındaki yağmura rağmen Dünyanın her köşesinden koşarak gelen bu 38.000 kişinin yüzlerindeki mutluluk tablosu doğrusu görülmeye değerdi. Çünkü onlar iki hafta boyunca sevinçlerini hata yapmaksızın izcilik disiplini çerçevesinde birlik ve dayanışma içerisinde paylaştılar.Hepimiz için büyük  görev olan”İyi bir Dünya” ve “Barış” alanında yaptıklarımızı ve kendi yaptıkları toplumsal çalışmaları aktararak insanlığa büyük katkı sağladılar.

Kamptaki herkesin gelecekle ilgili büyük sorumluluklar üstlendiklerini ve: “Ben Barış Elçisi olmaya hazırım” dediklerini gözlerinden okudum. Bu gelecek için gerçekten umut verici bir durumdur.

Enerji ve coşkunun özlemini çektiğimiz şu anda İsveç Halkının seçilmişleri olarak bunu değerlendirmek sizler için tarihi bir fırsattır. Konuşmamı bitirirken sizlere halkımızın idaresi ve milletlimizin geleceği için enerji dolu bir çalışma dönemi diliyor ve 2011-2012 dönemi ilk oturumunu açıyorum.”

Gösterim: 3134

Arama