• Bora lidere teşekkürler...

Bügün Dünyayı Değiştirmeye Var mısınız?

Üst Kategori: Haberler Pazartesi, 03 Ekim 2011 tarihinde oluşturuldu

Şayet yazın yapılan İsveç’deki Dünya İzci Jamboresine katıldıysanız;“Barış Elçisi” oldunuz demektir.Jambore esnasında Dünyanın dört bir yanından gelen 12.000 izci tarafından imza altına alınan “Barış Elçiliği” haritasında yer aldınız. Ancak, jambore bunun yalnızca ilk aşaması. Bundan sonrası; bu işin daha da yaygınlaştırılması…

28 Eylülde bir adım da  Suudi Arabistan / Cidde’ de “Barış Elçiliği” için resmi bir program hazırlanması suretiyle atıldı.

“Barış Elçiliği” basit bir oluşumdur. Her izci her gün bir iyilik yapmak ve başkalarına yardımcı olmak suretiyle “Dünyayı değiştirme” parolasıyla yola çıkılan bu ortak karara uymuş olacaktır. Bu faaliyette bir izcinin yapacağı girişim Dünya nüfusuyla orantılı olarak düşünüldüğünde 20 milyon kişiye tekabül etmektedir. Böylece büyük bir dinamizm ortaya konmuş olacak. Sizin ve tüm dostlarınızın bu coşkulu aktiviteye katılmalarını bekliyoruz.

Cidde’deki zaman uygulamasına göre  youtube.com/scoutsmessengers de 28 Eylül tarihi itibariyle saat 20.20 de yayınlanmış olan internet yayınına bağlanabilirsiniz.(Bizimle aralarında 3 saatlik bir zaman farkı var.)

Açılış töreni internet üzerinden canlı olarak yayınlandı. Majesteleri Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve İsveç Kralı Carl Gustaf, “Barış Elçiliği” projesinin dünya çapındaki öncülerini kabul ederek kendilerine teşekkür ettiler.

Tıpkı sizin gibi 20 milyon gencin dünyalarını değiştirme düşüncesiyle sizin projenize katıldıklarını bir düşünün…Cidde’de başlatılan bu girişimden sonra “Dünyayı değiştirme” projemize katılımların hayli fazla olacağını ümit ediyoruz.

Twitterden Messagers de la paix ve  page Facebook dan projeleri ve oluşumları izleyerek “beğen” tıklaması yapabilirsiniz.

Gösterim: 2909

Arama