• Bora lidere teşekkürler...

Sarıkamış Şehitleri

Üst Kategori: Haberler Pazar, 25 Aralık 2011 tarihinde oluşturuldu

Sarıkamış Şehitleri Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

97 yıl önce Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenen etkinliklere bu yıl katılım oldukça yoğun oldu. Sarıkamış Dayanışma Grubu ve Türkiye İzcilik Federasyonu'nun birlikte organize ettiği etkinlikte, katılımcılar cuma günü akşam saatlerinde Şenkaya'nın Bardız köyüne ulaştı. 97 yıl önce 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit düştüğü topraklarda düzenlenen anma programında dondurucu soğuk ve zaman zaman etkili olan fırtına katılımcıları da zor durumda bırakıyor.

Etkinliklerkapsamında daha önce programlar yapılan Narman ve Oltu şehitler anıtı programları zaman sıkıntısı nedeniyle iptal edildi. Akşar boğazındaki şehitlik anıtında düzenlen törenin ardından Bardız köyüne hareket edildi.

Burada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, etkinliklerin artık uluslararası boyutta yapıldığını belirterek, "Bugün burada Almanya'dan, Filistin'den, Kamerun'dan gelen konuklarımız var. Bundan sonra artık çok daha geniş katılımlarla bu anma etkinliğini gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ise, konuşmasında izcilik teşkilatı olarak geleneksel olarak Sarıkamış Şehitlerini anma programına katıldıklarını söyledi. Vali Sebahattin Öztürk ise, Sarıkamış'ta 3 dedesini şehit verdiğini söyleyerek, şehitlerin acısını yüreğinde hissettiğini dile getirdi. İzci öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden programda protokol mensupları yurt dışından gelen yabancı izcilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Programda daha sonra izcilik teşkilatınca hazırlanan sancak askeri yetkililere teslim edildi. Saygı atışının köy camisinin minaresinden okunan ezanın ardından Türk bayrağı açıldı.

Törene, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, Şenkaya Belediye Başkan Vekili Timuçin Bozkurt, Filistin'den ve Türkiye'nin muhtelif illerinden gelen yaklaşık 300 izci katıldı.

DURSUN MURAT AYDIN (İHA)

Gösterim: 3276

Arama