• Bora lidere teşekkürler...

Routiers (Yetişkin İzci) Lere Yönelik Toplantı

Üst Kategori: Haberler Cuma, 27 Ocak 2012 tarihinde oluşturuldu

ROUTİERS(YETİŞKİN İZCİ) LERE YÖNELİK TOPLANTI

 

17-22 Nisan tarihleri arasında yalnızca Avrupa’dan değil, dünyanın tüm Bölgelerinden katılacak olan WOSM üyesi Yetişkinler Agora toplantısında bir araya gelecek ve muhteşem açılışı gerçekleştirecekler. Agora 1. Uluslar arası Bölgeler toplantısı İsviçre Kandersteg de bulunan ünlü KISC uluslar arası İzcilik Merkezinde yapılacak.

Agora eğitim programında yetişkinlerin güçlendirilmesi amacıyla öncelikle İzcilik metodu ve şu anda yürütülmekte olan “Yetişkinler Branşı” nın eğitim gerçekleri üzerinde durulacak. Agora toplantısını özel kılan olay yetişkinlerin bizzat katılacağı bir toplantı olmasıdır.

 

Toplantının ana teması: “Gençliğin Katılımı”dır. Gençlik Programı tüm branşları ilgilendiren temel konulardan biridir. İzcilik, yüz yılı aşan bir süre içerisinde çocuk ve gençlere öncelikli olarak başarılı bir şekilde verdiği kişisel gelişim,rol ve sorumluluklar ile en büyük gençlik kuruluşlarından  biri olduğunu çoktan kanıtlamıştır.

Program içerisinde “Yetişkinler Branşı”ında gençlere rehberlik edilmesinin yanında, izci ve ergin izci basamaklarına ilişkin açıklamalarda yer almakta.

İrlanda Ciara Yetişkin izcileri, Emil(Danimarka), Niels (Hollanda) ve Vincent(Fransa); Agora 2012 hazırlık ekibinin içerisinde yer almaktalar. Büyük bir heyecanla dünyanın her tarafından gelecek olan katılımcıları karşılamaya hazır bekliyorlar. “Agora, herkes için deneyimlerin paylaşıldığı, diyalogların ve unutulmaz gençlik aktivitelerinin yaşanacağı bir toplantı olacak. Agora, yeni motivasyonlar yaratacak ve katılımcı gençlerin bundan sonraki yaşamlarına yön verecek olan bir toplantıdır” dediler.

Uluslar arası izcilik teşkilatları ve Routiers(Yetişkinler)in  katılımları, sorular ve daha fazla bilgi için  Site Internet de l'Agora sitesine başvurulabilir. Katılım müracaatları için son tarih: 16 Şubat 2012 dir.

Bu konuda başvurulacak siteler:

Centre Scout International de Kandersteg

Lignes Dtrices pour la Branche Routereci

Gösterim: 2972

Arama