Görkemli 100. Yıl Toplantısı

Üst Kategori: Haberler Pazar, 25 Mart 2012 tarihinde oluşturuldu

MEB İzcileri Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda buluştu.

 

Türkiye MEB İzcileri Baş İzcimiz Ali POLAT'ın davetiyle başkentte bir araya geldiler. Milli İzcilik Kurulu ve Ankara İl İzci Kurulu Başkanlığının düzenlediği toplantıya Türkiye'nin dört bir yanından akın akın gelen gönüllü yaklaşık 500 izci lideri katıldı.Sakarya İzcilerini Güney ÇATALBAŞ, Hayrettin POLAT ve Gül Fatma BEKDEMİR liderlerimiz temsil ettiler.

 

Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Zeynep SARIKAVAK'ın hazırladığı 100. Yıl sunumu ile geçmişe yolculuk yapıldı, hatıralar tazelendi. Baş İzcimiz Ali POLAT'ın konuşması ile başlayan toplantıyı Ankara İl İzci Kurulu Başkanı Duran YURDUNGÜZELİ yönetti.

 

İlk oturumda İzciliğin 100 yılı ve 100. yıl etkinlikleri ile ligili konuşmalar ve tartışmalar yapıldı. İzcilik Gönüllüleri Derneği adına Aşkın ÜÇVET liderlere Ankara Gazi Atatürk İzcievi'nde yemek ikramında bulundu.

 

Öğleden sonra yapılan oturumlarda 100. yılda izciliğin sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi. Çok yoğun istişarelerle geçen bu bölümde yeni yapılanma ile ilgili pek çok öneri dile getirildi. 31 Mart 2012 tarihinde görev süresi dolan Milli İzcilik Kurulu MEB izciliğinin yeniden şekillendirilmesi gerçekleşinceye kadar görevine devam etmesi kararı alındı.

 

Ankara Başkent Öğretmenevi'inde akşam yemeğinde tekrar bir araya gelen liderler 100. Yıl pastasını Baş İzcimiz Ali POLAT ile  "EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE" kestiler. MEB izcilerinin ülkemizin en büyük izcilik teşkilatı olduğunu bir kez daha gösterdiler. 100. yılda yapılacak kamplarda buluşmak üzere liderler memleketlerine döndüler.

 

Toplantıya katılan ve toplantının hazırlanmasında emeği geçen bütün  liderlere sonsuz sevgilerimizi sunuyoruz. Yakında izcilik bir çınar gibi yeniden ayaklanacaktır.

 

Resimler Türkiye İzciliğinin 100.Yılında Liderler Buluşması facebook sayfasında yayımlanmıştır.

Gösterim: 3826