MEB Liderleri Denklik Duyurusu

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 12 Mayıs 2012 tarihinde oluşturuldu

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KÖKENLİ LİDERLER VE ÜNİTELER İÇİN

DENKLİK, TESCİL VE LİSANSLAR İLE İLGİLİ DUYURU

Denklik İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığından Gelenler İçin Türkiye İzcilik Federasyonunda Tescil ve Lisans İşlemleri

Türkiye İzcilik Federasyonunda gençlik ve spor kulüpleri bünyesinde kurulan izcilik branşı altında üniteler ve gruplar kurularak çalışılır.

1) Milli Eğitim Bakanlığından gelen izci liderleri illerinde bir izci kulübü kurup izcilik branş tescilini Federasyonumuza yaparak ünitelerini bu kulüplere bağlayabilirler.

2) Kurulmuş olan gençlik ve spor kulüplerinde izcilik branşını açtırarak ünitelerini bu kulüplere bağlayabilirler.

3) İl Gençlik ve Spor Kulüplerinde izcilik branşını açtırarak ünitelerini bu kulüplere bağlayabilirler veya izcilik branşı federasyonumuza tescilli bu kulüplere bağlanabilirler.

4) Türkiye İzcilik Federasyonu il temsilcisine müracaat ederek direkt olarak otomasyon üzerinden ünite tescili ve lisans işlemleri yaptırabilirler. Bu durumda olanların kulüp önderi statüsündeki kişi il temsilcisidir. İş ve işlemlerini il temsilcisi aracılığı ile yürütürler. Bu uygulama ünitelerin bir kulübe bağlanabilmesine zemin hazırlamak için geçici bir uygulamadır. 31.12.2012 tarihine kadar bu şekilde işlem yapılabilir. 01.03.2013 tarihine kadar bu şekilde lisans çıkartmış ünite ve lisanslılar mutlaka bir kulübe geçmek zorundadırlar.

Gösterim: 3863