• Bora lidere teşekkürler...

Çevre Programı

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 16 Haziran 2012 tarihinde oluşturuldu

DÜNYA İZCİLİK TEŞKİLATI ÇEVRE PROGRAMINA GÜRCİSTAN KATKISI

 

Dünya Teşkilatının Çevre Programı Gürcistan izcileri için tam bir ilham kaynağı oldu. İki yıl içerisinde Gürcistan İzcilik Teşkilatına bağlı ergin izcilerin gerçekleştirdiği çevre faaliyetlerinde önemli artışlar oldu; Dünya Teşkilatının programlarında yer alan 300 den fazla küçük proje üzerinde çalıştılar. Yaptıkları tüm aktivitelerde lider ve izciler Dünya İzcilik Teşkilatına ait “çevre logosu”nun basılı olduğu tişörtleri giydiler; programlarda toplumun ilgisi böyle çekilmiş oldu ve ilgi gittikçe arttı.

 

2010 Haziranından bu yana devam eden British Petroleum’un düzenlediği “Batı Petrol Hattına Genç Beyinlerin Katkısı” adlı programda gösterdikleri çabalarla izciliğin önemini bir kez daha kanıtladılar. Yine bir başka çalışma da 13-16 yaş grubu çocukların temel ihtiyaçları, kişisel gelişimleri ve rehberliklerine yönelik liderlik eğitimleri için olmuştur.

 

1000 den fazla öğrencinin katıldığı15 merkezde belirlenen 44 okul tarafından gerçekleştirilen faaliyetlere ilgi hayli yoğun oldu. Program süresini hızlandırma amacıyla Dünya Teşkilatının çevre programı iki genç izci lideri tarafından Gürcü diline çevrilmişti. Bizde onların “”Çevre Günü”nü Dünya izciliği adına kutluyor ve onları BM Çevre Programı RİO+20 Konferansına bekliyoruz. Daha fazla bilgi için:

 

Programme Environnement du Scoutisme Mondial

Gösterim: 3463

Arama