• Bora lidere teşekkürler...

“Reine Elizabeth” Ödülü

Üst Kategori: Haberler Pazartesi, 18 Haziran 2012 tarihinde oluşturuldu

17 Haziran 2012 günü, 2007 yılında düzenlenen 21.Dünya İzcilik Jamboresi yöneticilerinden olan “Büro”muzun daimi elemanlarından Şef Aidan Jones’e Birleşik Krallıklar tarafından Kraliçe “Reine Elizabeth” onur ödülü verildi. Aidan, yaptığı tüm çalışmalarda gençliğin gelişimine katkı sağlayacak organizasyonlarda görev aldı. Bu ödülü 2011 yılında Londra’da düzenlenen World Skills CEO’luğu ile 2008 Ekim ve 2012 Mart aylarında düzenlenen faaliyetlerindeki yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı aldı.

 

Dünyanın ilgiyle izlediği İngiltere’de 2011 yılında düzenlenen 50 ülkeden 1000 kişinin katıldığı “World Skills” (Dünya İzcileri Beceri yarışması) nı yönetti. İngiliz izcileri birinciliğin olmadığı bu yarışmada büyük başarılar elde ettiler. Yüz yüze eğitimin olumlu katkılarını kanıtlayan bu yarışmaları yaklaşık 200.000 kişi izledi. Bu, İngiliz kamuoyunda izcilik adına büyük bir başarıydı. İnşaat sektöründe başarılı çalışmalar yapan Aidan, İsviçre’nin en güzel tabii bölgelerinden birinde bulunan Kandersteg Uluslar arası İzcilik Merkezinin profesyonel bir görünüm alması için gönüllü yetişkinlerle birlikte uzun süre çalıştı. Bu arada Avrupa Bölgesindeki ve 2007 Jamboresi’ne hazırlanan İngiliz İzcilerinin başındaki görevlerini de asla ihmal etmedi. Aidan’ın ekibi Jamboreye katılan 40.000 izciye başarılı hizmetler verdi. Jamborenin devam ettiği iki haftalık süre içerisinde Prens William’ın kampı ziyaretlerinde programı Aidan yönetmişti.

 

2012 Mart ayından beri Dünya İzcilik Bürosunda dünyanın yedi farklı bölgesinden oluşan 120 kişilik ekibin başında “Şef” unvanıyla görev yapmaktadır.

 

Birleşik Krallığın ödül töreninde, Aidan Jones yaptığı konuşmada: “Bu ödülü almaktan onur duyuyorum. Şimdiye kadarki çalışmalarımda hep gençlerin gelişimi için çabaladım ve bundan da oldukça gurur duydum. Gençlere destek olunduğu ve pozitif yatırımların yapıldığını gördükçe kendimi şanslı hissederek katkılarımı daha da artıracağım.Bundan gurur duyuyorum ” dedi.

 

Cenevre’de ikamet eden Aidan, izciliğe destek amacıyla Kıta’ların hepsini dolaştı. 5 yıl süresince yerel bir izci grubu olan ilk izci gruplarından Sawbridgeworth’un mali sorumluluğunu yaptı.

Gösterim: 3211

Arama