Volvo Çevre Ödülü

Üst Kategori: Haberler Pazar, 22 Temmuz 2012 tarihinde oluşturuldu

Paraguay’lı ve Brezilya’lı izciler hazırladıkları “Çevre Projesi” çalışmalarından dolayı “Volvo Adventure Programı” tarafından ödüllendirildi. Uluslar arası Çevre Ödül töreni için birinci ve ikinciliği kazanan izci grupları İsveç / Göteborg’a davet edildiler. “Salgından korun. Salgına yakalanma” isimli projeleriyle Paraguay’lı izciler 10.000 USD lik birincilik ödülünü, Brezilya izcileri ise “ Ambalaj artıklarının temizlik ve geri dönüşümü” adlı projeleriyle 6.000 USD lik ikincilik ödülünü aldılar. Volvo Adventure: Birleşmiş Milletler Çevre Programı(UNEP) ile birlikte çalışan çevre faaliyetleriyle harikalar yaratıp geleceğe katkıda bulunanlara ödül veren bir eğitim programıdır.

 

Böylece Dünya İzciliği, kendi Çevre Programı WSEP sayesinde partnerleriyle birlikte Milli İzcilik Teşkilatlarının uyguladıkları çevre çalışmalarıyla “Hareket” içerisinde örnek bir platform oluşturmuştur. Dünya İzciliği ile birlikte hareket eden Volvo Adventure, yıllardan beri dünyanın dört bir tarafından çevre konusunda başarı gösteren 13-16 yaş grubu arasındaki izcilere ödül dağıtmaktadır.

İzcilik, dünyanın her tarafındaki gençlerin insanı hayrete düşüren harika çevre projeleriyle dolu. Bunlar arasında hayatı ilgilendiren yaşamın sürekliliği ve çevrenin korunmasına ilişkin örnek çalışmalar hayli fazla.“İyi bir Dünya” projesi de bunlardan biri. İşte Volvo Adventure, Dünyanın her tarafında gençlerin projelerinin hayata geçirilmesi için önemli maddi katkılar sağlamıştır. Bu sayede Dünya İzciliğinin Çevre Programı ile izcilere ikinci bir paralı ödül kapısı açılmış oldu. Program sayesinde, izcilerin çevre, barış, kalkınma, küresel değişiklikleri anlama gibi alanlarda duyarlı olmaları ve sorumluluk almaları sağlanmaktadır.İzcilerin toplum ve çevre sorunlarıyla yakından ilgilendikleri herkes tarafından bilinmektedir. Bu bağlamda çevre alanında izcilerin sunacakları projelerden on tanesi finale kalacak. Proje sahipleri Dünya İzcilik Teşkilatının “Dünya İzcisi” nişanıyla ödüllendirilecekler ve kendilerine sertifika verilecektir.

 

Kazanan projeleri incelemek için yalnızca İngilizce yayınlanan cliquer ici web sayfasının sol tarafını tıklayarak istediğiniz ülkeyi seçebilirsiniz. Sonra proje adını tıklayın. Örneğin Brezilya’yı tıkladınız: Proje isimleri sütun halinde görünür. “Chake Dengue.Mefiez-vous de la Dengue” (Salgından korun. Salgına yakalanma) konusu fotoğraflarıyla birlikte gelecektir.

Daha fazla bilgi için:

Comment les groupes scouts peuvent-ils participer à Volvo Adventure ? (İzci grupları nasıl katılabilecekler?)

Programme Scouts du Monde (Dünya İzciliği Programı)

Programme Environnement du Scoutisme Mondial (Dünya İzciliği Çevre Programı)

Gösterim: 2890