• Bora lidere teşekkürler...

6. Afrika İzcilik Jamboresi

Üst Kategori: Haberler Pazar, 12 Ağustos 2012 tarihinde oluşturuldu

İç çatışmaların ağır faturasını halen ödemekte olan Burundi’de bugün başlayacak ve 5 Ağustosa kadar sürecek olan 6. Afrika İzcilik Jamboresi nedeniyle Burundi Milli İzcilik Teşkilatı ev sahipliğini en iyi şekilde yapabilmek için üstün bir çaba sarf ediyor. Bilindiği gibi Afrika Göller Bölgesi sınırı içerisinde bulunan ülkede yaşanan kargaşa ve savaş toplumsal barış için çabalayan izciliğin 2005 yılında “Amahoro Amani” barış projesi ile sona erdirildi. İzciler, Afrika’nın kalbi olarak bilinen ve asla güllük gülistanlık bir ülke olmayan Burundi’de Jambore dolayısıyla deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geldiler.

 

Burundi Milli İzcilik Teşkilatı ASB nin iç savaşın bitirilmesinde rolü büyük oldu. Etnik çatışmaların önüne geçmek için bir platform oluşturarak ülkede barış ve sosyal istikrarın tesisi için çabaladı. Bu amaçla kabileler arasında arabuluculuk görevi yapacak 112 kulüp kurdular. Göller Bölgesinde yer alan Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Rwanda’daki etnik çatışmalar “Amahoro Amani” barış projesi ile bu kulüpler sayesinde sona erdi. Bu nedenle Burundi Halkı arasında izciler önemli bir konuma geldiler,saygı ve itibar kazandılar. Burundi Hükümeti bu Jamboreye özel bir önem verdi;Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm organizasyonun alt yapısını hazırladı.

 

Deniz ile hiçbir bağlantısı bulunmayan ülkede Tanganika Gölü gibi bir tatlı su kaynağı var. 27.134 kilometrekarelik bir alana sahip olan ülkede 6 milyon kişi yaşamakta. Başarılı bir kamp geçirmelerini diliyoruz.

Daha fazlası için http://africanscoutjamboree.org/en tıklayınız.

Gösterim: 2859

Arama