• Bora lidere teşekkürler...

İzcilik Protokolü Duyurusu

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 25 Ağustos 2012 tarihinde oluşturuldu

Türkiye İzcilik Federasyonu'nun duyurusunu paylaşıyoruz:

14.08.2012 TARİHİNDE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ARASINDA

İMZALANAN PROTOKOLE İLİŞKİN FEDERASYONUMUZ DUYURUSU

 

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Okuliçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Dairesi (OBESİD) Milli Eğitim Bakanlığının kuruluş ve işleyişi ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmıştır.

14.08.2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Okullardaki izcilik faaliyetlerinin nasıl yapılacağına ilişkin bir protokol imzalanmıştır.

1989 senesinden beri ayrı çatılar altında yapılan izcilik çalışmaları artık tek çatı altında yapılacaktır. İki başlılık döneminin bitmesi bizler için büyük bir sevinç ve mutluluk kaynağıdır. Federasyonumuzun kapısı izciliğe gönül vermiş tüm izci ve liderlere her zaman sonuna kadar açıktır. Bilindiği üzere Federasyonumuz tescil ve lisans için başvuran kimsenin başvurusunu bu güne kadar geri çevirmemiş ve bundan sonrada çevirmeyecektir.

Bu gelişme ışığında izciliğe gönül vermiş bütün izci ve liderleri tek çatı altında buluşmasının yıllardır süren özlemi nihayet noktalanmıştır. Geçmişte yaşanmış olan her türlü olumsuzlukları unutarak, güzel anılarımızı hatırlayıp bir arada birlikte aynı and ve türeye inan insanlar olarak çalışmanın mutluluğunu yaşayacağımıza inancımız tamdır.

İmzalanan söz konusu protokole göre;

1)Okullarda izcilik ancak Milli Eğitim Bakanlığı personeli tarafından yapılacaktır.

2)İzcilik faaliyeti yapacak olan lider ve izcilerin Türkiye İzcilik Federasyonundan lisanslı olmaları gerekmektedir.

3)14.09.2011 tarihinden önce Milli Eğitim Bakanlığından sertifikalı liderler Türkiye İzcilik Federasyonundan lisans çıkarttırmışlarsa başvuruları halinde LTK ve Branş kurslarının denklikleri hemen verilecektir.

4)14.09.2011 tarihinden sonra Türkiye İzcilik Federasyonundan lisans çıkartmış ve lisans çıkartacak olan liderler 31.12.2013 tarihine kadar LTK ve Branş kurs sertifikalarına 6 saatlik bir uyum semineri sonrasında denklik alabileceklerdir. Protokol hükmüne göre bu tarihten sonra denklik verilmesi mümkün değildir.

5)14.09.2011 tarihinden sonra açılmış olan kurslardan alınmış olan sertifikaların denklikleri hukuken mümkün değildir.

6)İzcilik çalışmalarının kulüpler bünyesinden yapılması esastır. Ancak bir kulübe bağlı olmadan çalışan ünitelerin tescil ve lisans işlemleri İl Temsilcilikleri kanalıyla otomasyona kaydedilecek ve Federasyon Merkezinde açılmış bulunan MEB kulübü üzerinden TİF talimatlarına göre katılımları sağlanacaktır.

7)Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından açılacak olan branş kurslarına katılmak isteyen Liderler için branş kurslarından bir gün önce uyum semineri düzenlenerek hemen kurslara katılımı sağlanacaktır. İlk uyum semineri 31 Ağustos 2012 tarihinde açılacak olan branş kursları öncesinde 30 Ağustos 2012 tarihinde Bolu-Aladağ da açılacaktır. (Kümebaşı ve Ocakbaşı kurslarına TİF talimatlarına göre Oymakbaşı kursu görmüş liderler katılabileceklerdir.)

8)MEB tarafından açılan tahta işareti sertifikasına sahip liderlerin protokol hükmüne göre WOSM temsilcisinin de katılımıyla ilk açılacak olan tahta işareti kurslarına öncelikle alınmaları düzenlendiğinden dolayı, bu liderlerimizin bir an önce tahta işaretlerine kavuşabilmeleri için 01.12.2012 tarihine kadar

a) Fotoğraflı izcilik öz geçmişleri,

b) MEB tarafından verilmiş olan tahta işareti sertifikalarının MEB Onaylı bir örneğini,

c) Son iki yıla ilişkin olarak yapmış oldukları tescillerin MEB onaylı birer örneklerini, (2011 - 2012 öğretim yılında tescil işlemi gerçekleştirilmediği için bu dönemden önceki 2 yılla ilişkin tescillerinin onaylı örnekleri)

d) Almış oldukları sertifikalar ile kalamoza kayıtlarının MEB onaylı örnekleri,

e) 2 adet fotoğraflarını,

Federasyonumuz merkez büroya yollamaları gerekmektedir.

Bu belgeler toplandığında hemen planlama yapılarak gecikmeden MEB ten tahta işareti sertifikası almış olan liderler için WOSM temsilcisinin de katılacağı kurs açılacaktır. Eğitim Kurulumuz bu konuda çalışmalara başlamıştır. Federasyonumuzdan sertifikalı ve Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmış 4 ve 3 tahta işaretine sahip liderlerimizde bu çalışmalara özellikle destek olacaklardır.

9)İzcilik çalışması yapacak olan Milli Eğitim Bakanlığı kökenli tüm liderlerimizin,

a) Fotoğraflı izcilik öz geçmişleri,

b) Son iki yıla ilişkin olarak yapmış oldukları tescillerin MEB onaylı birer örneklerini (2011 - 2012 öğretim yılında tescil işlemi gerçekleştirilmediği için bu dönemden önceki 2 yılla ilişkin tescillerinin onaylı örnekleri)

c) Almış oldukları sertifikalar ile kalamoza kayıtlarının MEB onaylı örnekleri,

d) 2 adet fotoğraflarını,

Federasyonumuz merkez büroya yollamaları gerekmektedir.

10)Bu işlemlerin yapılabilmesi izci ve liderlerimizin mutlaka Federasyonumuzdan lisans çıkartmaları gerekmektedir. Bu konuda İl temsilcilerimiz yardımcı olacaklardır.

11)TİF üniforma talimatı yakında yürürlüğe gireceği için MEB kökenli liderlerimiz üniformalarını giymeye devam edebileceklerdir. Ayrıca MEB tarafından kullanılan arma TİF adına marka tescili olduğu için bu aşamada armalarını da üniformalarında rahatlıkla taşıyabilirler.

Varsa bütün kırgınlıkları, küslükleri bırakarak izcilik tarihinde dönüm noktası olarak kabul edilecek bu gelişme karşısında birlikte el ele, gönül gönüle, izcilik ideallerimizi yükseltmeye ve toplumun her kesimine yaymaya Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan liderlerimiz ve her ne sebeple olursa olsun camiamızdan ayrılmış tüm liderler ve izcilerimizin de aramıza katılarak birlikten kuvvet doğar ilkesi ile tek çatı altında toplanması izcilik hareketimizin başarısı için çok önemlidir.

Elbet bazı aksaklıklar ve eksiklikler olacaktır. Ancak bu aksaklıklar el birliği ile mutlaka aşılacak uygun çözümler yine birlikte üretilerek daha iyi izcilik yapılması ve dünya izciliğinin örnek teşkilatı olmak hep birlikte yapacağımız çalışmalar ile mümkün olacaktır.

Bu tarihi fırsatın getirdiği güzel gelişmenin mutluluğu ile tüm izci ve liderlerimizi kamp ateşlerinin içimizi yakan sıcaklığı ile birlik ve beraberliğe çağırıyoruz.

 

Türkiye İzcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Adına

Hasan D. SUBAŞI

Federasyon Başkanı

Gösterim: 4312

Arama