• Bora lidere teşekkürler...

İzci Neil Armstrong

Üst Kategori: Haberler Pazar, 09 Eylül 2012 tarihinde oluşturuldu

İzci M. Neil Armstrong Öldü

 

Büyük bir üzüntü ile öğrendiğimiz Birleşik Devletlerin ünlü “Kartal İzcileri”nden olan M. Neil Armstrong’un ölüm haberi İzci Dünyasında şok etkisi yaptı. Apollo XI uzay aracının komutanı olan Armstrong, 1969 yılında Ay yüzeyinde yürüyen ilk insan olarak zihinlerdeki yerini sonsuza kadar koruyacak.

 

Neil Armstrong’un Ay’a giderken yanında bulundurduğu değerli eşyaları arasında Dünya İzciliği armasını taşıyan bir rozet de bulunmaktaydı. Daha sonra kendi el yazısı ve imzasının bulunduğu bir belgede :

“Apollo XI ile vardığım Ay’ın yüzeyinde 20 Temmuz 1969 tarihinde yaptığım ilk yürüyüş esnasında Dünya İzciliği rozetinin üzerimde bulunduğunu beyan ediyor ve onaylıyorum” diye yazıyordu.Onun izcilik yönünü ortaya koyarak içimizde kahramanlaştıran Dünya İzciliği Genel Sekreteri Luc Panissod: “Büroya her varışımda bu kıymetli belgenin önünden geçerken hatıraları bir kez daha anmadan edemiyorum. Gerçek bir başarının ancak kuvvetli bir ekip çalışmasıyla gerçekleşeceğine inancım artıyor. Kartal İzcilerinin her birinden beklenildiği gibi, birçok projede yer almış mütevazi bir komutan olan Neil Armstrong gelecek nesillerin ve izcilik dünyasının kalbinde yerini daima muhafaza edecektir” dedi.

Kaynak: http://scout.org/en/information_events/news/world_scouting_salutes_neil_armstrong

Gösterim: 3532

Arama