WOSM Sekreteri: Scott Teare

Üst Kategori: Haberler Pazar, 07 Ekim 2012 tarihinde oluşturuldu

Yeni Genel Sekreter: Scott Teare

 

Dünya İzciliğinin yeni Genel Sekreterliğine, teşkilatın içerisinden ABD’li Scott Teare getirilmiştir.Scott, halen Teşkilatta Amerikan İzciliği Bölüm Direktörü olarak görev yapmaktadır. Dünya izciliği için yılmadan mücadele veren Scott, Komitedeki Direktörlük görevi süresince Amerikan İzciliğine yıllarca önderlik etti.

 

“Bronz Kurt” ödülü sahibi olan Scott, Dünya Teşkilatının uluslar arası boyutlardaki tanıtım politikası ve uygulanması alanlarında büyük çabalar sarf etmiştir. Dünya İzciliği için, farklı ülkelerdeki ABD bağlantılı şirketler, elçilikler, hukümet ve devlet adamları, kraliyet mensupları ve bir çok kişi ile diplomatik temaslar sağlayarak Dünya İzcilik Teşkilatının büyümesi, ve varlığını devam ettirebilmesi için gerekli parasal kaynakların temininde önemli roller üstlenmiştir.

Milli Teşkilatlarla sürekli temas halinde olan Scott, Dünya Teşkilatından, uluslar arası izcilik çalışmalarına, Bölge Komitelerine, alt komitelere, ve ABD li birçok izci ve lidere destek verdi çalışmalarında yardımcı oldu. Özellikle de İnter-Amerikan izciliği Panama Bölge Bürosunun açılmasına verdiği destek gerçekten takdire şayan bir çalışmadır.

Yeni genel sekreter görevi 01 Ocak 2013 de devralacak.Kendisine başarılı bir çalışma diliyoruz.

Kaynak : http://scout.org/en/information_events/news/scott_teare_new_secretary_general

ÇEV :Ahmet Köseoğlu

Gösterim: 3286