Avustralya İzciliği

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 24 Kasım 2012 tarihinde oluşturuldu

AVUSTRALYA İZCİLİĞİ

 

Avustralya’da izciler çocuk istismarına karşı mücadelede hükümetin yaptığı çalışmalara desteğini devam ettiriyorlar. Avustralya İzcilik Teşkilatı çocukların korunması konusunda son zamanlarda büyük başarılar kazandı. İzcilerin girişimleriyle başlatılan çalışmalar neticesinde ülke genelinde anketler yapıldı; iyi neticeler elde edildi. Federal Hükümet tarafından çocuk istismarını önlemeye yönelik ulusal araştırma komisyonu kurulması kararının alınması izciler tarafından sevinçle karşılandı. Avustralya İzciliğinin web sitesinde Hükümetin bu kararına tam destek verileceği ilan edildi.

 

İzcilik kuruluşundan beri 105 yıldır çocuk hakları konusunda bu mücadelenin içerisinde olup zaman zaman Milli Teşkilatları çocuk haklarına karşı duyarlı olmaya davet eden yazılar yayınlayarak çocuk ve gençlerin korunmalarına özel önem verilmesini istemiştir. 1990 yılında Birleşmiş Milletlerin çocuk hakları konusunda yaptığı toplantıdan birkaç ay sonra Paris’de düzenlenen Dünya İzciliği Konferansında çocuklara yetki ve sorumluluklar yüklenmesi, kendi haklarını savunma konusunda Komisyonlarda etkin kılınmaları için karar alınıp MilliTeşk.lara talimatlar verilmişti. Yine 2002 yılında Yunanistan’da yapılan ikinci bir Dünya İzciliği Konferansında alınan kararların 7/02 sayılı kararında “çocukların istismardan korunması” maddesi yer almaktadır.

 

Son zamanlarda Kanada İzciliği tarafından “çocuk istismarcılığına karşı mücadele” konusu liderlik ve tahta işaret kurslarında inglizce ve fransızca dillerinde zorunlu bir eğitim olarak verilmektedir.

 

Konu, Dünya izciliği tarafından güncel şekliyle düzenli bir şekilde gündeme getirilmekte, çevirim içi yayınlarla tüm izcilik camiasına duyurulmaktadır. Daha detaylı bilgi için:

Keeping Scouts Safe From Harm e-learning

Keeping Scouts Safe From Harm WOSM Policy 41.77 kB
Gösterim: 3035