• Bora lidere teşekkürler...

Anma Günü Mesajı

Üst Kategori: Haberler Pazar, 24 Şubat 2013 tarihinde oluşturuldu

Kurucuyu anma günü vesilesiyle Dünya İzciliği Genel Sekreteri ve Teşkilat Başkanı tarafından ortak bir mesaj yayınlandı.

 

Bilindiği gibi her 22 Şubatta Kurcuyu anmak üzere milyonlarca izci tarafından dünyanın her tarafında bölgesel,milli ve uluslar arası birçok etkinlikler düzenlenmektedir. Etkinliklerin çoğu 1857-1941 yılları arasında yaşayan Dünya İzciliğinin öncüsü Lord Baden-Powell’in doğum günü olan bu tarihe denk getirilmektedir. Kurucuyu anma günü; And’a bağlılık ve izcilik değerleri açısından izcilik takviminde önemli bir yer tutmaktadır. Genel Sekreter ve Teşkilat Başkanı tarafından Dünya İzcilerine yönelik yayınlanan 2013 yılı mesajının metnini yayınlıyoruz:

 


Sevgili İzciler,


“Kurucuyu Anma Günü” vesilesiyle hepinize iyi dileklerimizi yolluyor, “Barış İnsanı” olarak tanınan Baden-Powell’in anısına yayınladığımız bu mesajı sizlerle paylaşmak istiyoruz.


 

 

Üç yılık bir savaşın ardından barışın tesisi için B-P tarafından 1917yılında kaleme alınan bir yazıda: “Her an devam etmekte olan dehşet verici uluslar arası çıkar çatışmalarına karşı tüm ülkelerdeki, barış ve güzel bir geleceğin özlemini çeken insanları arasında dostluk ve kardeşlik bağları kurulması ve çözüm yolları üzerindeki çalışılmalara ağırlık verilmelidir” denilmektedir.

 

Baden-Powell savaştan sonra yeni bir misyon geliştirdi: “Barışın korunması için mücadele”.

O tarihten itibaren Kurucumuz, barış için ortak hareket etme, bu konuda izcileri eğitme ve teşvik amacıyla birçok ülkenin Milli izcilik Teşkilatlarına eğitim ziyaretlerinde bulundu.

 

Bu mesaj aracılığıyla herkesi “Kurucuyu Anma Günü”nü kutlamaya ve barış mesajları oluşturmaya davet ediyoruz. “Barış” temalı yapacağınız büyüklü-küçüklü tüm faaliyetlerinizi veya ortak çalışmalarınızı yine sizlerin projelerinin yer aldığı www.scoutmessengers.org sitesi adresine gönderebilirsiniz. Böylece Kurucumuzun bu alandaki çalışmalarını tüm insanlığa duyurmak için bir katkı da siz sağlamış olacaksınız.

 

Barış çalışmalarına verdiğiniz ve vereceğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Simon Hang-Bock Rhee( Dünya İzcilik Teşkilatı Başkanı )

Scott A. Teare (Genel Sekreter)

 

Kaynak: http://www.izcihaber.com/

Gösterim: 3170

Arama