Dünya İzciliği 1. Eğitim kongresi

Üst Kategori: Haberler Salı, 05 Mart 2013 tarihinde oluşturuldu

Dünya izciliği 1. Eğitim kongresi, 22-24 Kasım 2013 tarihleri arasında Hong Kong’daki uluslararası B-P İzci Evi’nde gerçekleştirilecek. Bu olay Dünya İzciliği içerisinde eğitime verilen önemin büyüklüğünü ortaya koyacak ve izciliği daha da güçlendirecektir. Kongreye öncelikle gönüllüler ile izciliğin farklı düzeylerinde (bölgesel, milli ve dünya çapı) gençlik programı ve yetişkin kaynaklara yönelik eğitim çalışmalarında görev alan profesyoneller katılacak.

 

 

İzcilik Hareketinde hedef; öncelikle çocuk ve gençlerin eğitilmesini sağlamaktır. Günümüz dünyasında hızla değişen toplum dinamizmine uyabilmek için çocuk ve gençlerin ihtiyaçları ile istekleri tamamen değişti. Değişen bu istek ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için, İzcilik  Hareketinin “Daha İyi Bir Dünyaya Doğru” vizyonu ile sunduğumuz eğitim sayesinde uyum ve gelişme ikilisinin yeniden gözden geçirilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

 

Söz konusu Kongrede 200 den fazla bölge ve ülkenin katılımcıları ile eğitim programları uygulayan diğer gençlik örgütlerinin temsilcileri, Gençlik programı ve Yetişkin Kaynaklar üzerine tartışmalar yapıp deneyimlerini paylaşacaklar ve izcilikteki karşılaşılan sorunlara ortak çözüm yolları aranacak.

 

Katılım:

Kongreye katılım için planlı bir çalışma yapılacak; bizzat katılınabileceği gibi, tüm Dünya izcileri için hazırlanacak olan bir online platform üzerinden katılmak mümkündür. Bu alandaki çalışmalar şu anda devam etmektedir.

 

Konular:

Üç gün süresince görüşülecek olan konular şunlardır:

“Gençleri hayata ve topluma kazandırma yolları”

“Verdiğimiz Eğitimin gözden geçirilmesi”

“Toplumda ve gençlerin hayatında izciliğin etkileri”

 

Toplantı hakkında yayınlanan ilk bülteni Bulletin 1 1,66 MB den indirebilirsiniz. Bültende; olayın felsefesi üzerine bilgileri, önerilen programları, katılım araçları, beklenen sonuçlar, planlama süreci ve ev sahibi Hong Kong İzcilik Teşkilatı hakkında tüm bilgileri detaylı olarak yer almaktadır.  La page Facebook sayfasında da Kongre ile ilgili tartışmalar ve alınan kararlar sürekli yayınlanacak, görüşlerinize açık tutulacaktır. Katılım kayıtları 15 Mart 2013 tarihine kadar  worldscouteducationcongress.org bağlantısı ile yapılabilir.

Gösterim: 3063