• Bora lidere teşekkürler...

İZCİ MOOT

Üst Kategori: Haberler Perşembe, 03 Şubat 2011 tarihinde oluşturuldu

Makale Dizini

Dünya İzci Moot’da “Yetişkinler Grubu” na yönelik gelişim kaynaklarına ilişkin çalışmalardan notlar :

GİRİŞ

13. Dünya İzci Moot’daki ergin ve yetişkin izcilerde yapılan örnek uygulamalara ilişkin bu kaynak tüm liderlerin çalışmalarına büyük katkılar sağlayacak niteliktedir.

Aktivitelerde rol alarak “pratik kazanmak” izcilik metodunun temel elemanlarından biridir. Zira orada katılabileceğiniz ve ilginç bulacağınız, hatta o ana kadar bilmediğiniz birçok kaynak mevcut. Bu arada çok önemli olduğuna inandığımız aşağıdaki hususlara da dikkat çekmek istiyoruz:

  • Tüm aktiviteleri ve uygulanma biçimlerini dikkatle öğrenmelisiniz.
  • Uygulamaları öğrenirken bu aktivitelerin yararlı olmasına gayret göstermelisiniz.

Katılımcılar tarafından her ülkeden gelen 2 izci, 2 ergin izciden oluşan 10 ar kişilik ekipler oluşturulmalı. Faaliyetin bel kemiğini oluşturacak 2 veya 3 gruptan oluşan ekipte ise: aşçı ve yardımcıları olmalı ve bunlar mutlaka çadırlarını bir arada kurmalılar. İlk günlerde bu işlerin deneyimli liderler nezaretinde yapılması faaliyetin sağlıklı yürümesi açısından yararlı olur.

Ekiplerden 50 şer kişilik gruplar halinde üniteler oluşturulmalı ve her üniteden sorumluluk üstlenebilecek 2 şer deneyimli lider görevlendirilmeli. Bu liderler uygulamaları öğretme konusunda tüm ustalıklarını sergileyebilmeliler. Bu arada herkesin birbirine yardımcı olması gerekir.

İçinizden birçoğu uluslar arası böyle bir aktiviteye belki ilk kez katılmaktalar. Bu nedenle hazırladığımız kaynak daha ziyade sizlerin uluslararası çalışmalarınıza rehberlik edecek nitelikte olup tüm izcilere güvenle uygulanabilecek,gençlerin beklentilerine cevap verebilecek tarzda deneyimlerin, fikir ve duyguların rahatça paylaşılabileceği şekilde hazırlanmıştır.Aynı zamanda zorlu geçen birçok aktiviteye katılabilmeniz için de sizlere cesaret kazandıracaktır. İzci Moot süresince katılımcıları sürekli hareket halinde tutacak, coşkularını artıracak birçok ekip oluşturuldu ve görevler buna göre planlandı.

Gösterim: 30243

Arama