• Bora lidere teşekkürler...

SILVA 1 - 2 - 3 Sistemi

Üst Kategori: Teknik Bilgiler Pazar, 14 Kasım 2010 tarihinde oluşturuldu

SILVA 1 - 2 - 3 Sistemi ®

Modern pusulayı tasarlayan Gunner Tillander sayesinde artık pusula kullanmak çok kolay. İlk pusulalar sadece SILVA tarafından üretildiği için SILVA pusulası ve Silva yöntemi diye anılmaya başlayan modern pusula kullanma teknikleri 3 basit adımdan oluşur:

Silva1-2-3 System

1. Başlangıç ve varış noktalarını pusula ile birleştir. Harita üzerinde gitmek istediğin hayali çizgiyi pusulanın bir kenarına gelecek şekilde pusulayı haritaya yerleştir.

 2. Kerteriz açısını bulmak için döner bileziği döndürerek üzerindeki kırmızı "N" harfini haritanın kuzeyine getir. Kapsül içindeki meridyen çizgileri haritanın kuzey-güney çizgilerine paralel olacaktır. Bileziği kenarındaki referans çizgisine denk gelen açıyı oku.   

 3. Kerteriz açısını takip et. Pusulayı yere paralel olarak gövdene önünde tutarak manyetik iğnenin kırmızı ucu ile kapsülün içindeki kuzey oku üst üste bindir. Buna iğneyi kutulamak da denir. Gidilen yön okunun gösterdiği yön tam olarak haritada gitmek istediğin noktayı göstermektedir. Başını kaldırıp ileri baktığında göze çarpan bir yer şeklini belle ve ona doğru yürü. Bu işlemi hedefe varıncaya kadar tekrarla.

4. (Aynalı Pusulada) Aynalı bir pusula kullanırken pusulayı öyle tutmalısın ki tabanı yere paralelken hem aynadan pusula tabanını görebilmeli hem de kapaktaki V çentiğinden kerteriz alabilmelisin. V çentiği, aynadaki siyah çizgi ve referans çizgisi aynı doğrultuda olmalıdır.

Plaka tipi bir pusula ile oryantiring yaparken:

1. Başlangıç ve varış noktalarını pusula ile birleştir.

2. Harita ile beraber dönerek pusulanın ve haritanın Kuzey'lerini çakıştır. (KIRMIZI ve KIRMIZI)

 

3. Açıyı aklında tutarak kerterizi takip et. (İstenirse kapsül ayarlanıp takip edilebilir.)

 

Parmak Pusula ile Oryantiring Yaparken

1. Başlangıç ve varış noktalarını pusula ile birleştir.

2. Harita ile beraber dönerek pusulanın ve haritanın Kuzey'lerini çakıştır. (KIRMIZI ve KIRMIZI)

3. Renkleri hatırlayarak kerterizi takip et.

(Kaynak: Oryantiring TR )

 

Gösterim: 7645

Arama