• Bora lidere teşekkürler...

60.000 İzciden “Birlik” Mesajı

Üst Kategori: Haberler Pazar, 26 Şubat 2012 tarihinde oluşturuldu

22 Şubatta Dünyanın muhtelif yerlerinden gelen izciler, İzcilik Hareketinin kurucusu Lord Baden Powell’i anmak üzere bir araya geldiler ve birlik mesajı yayınladılar. Bu özel günde izciler izcilik değerlerine bağlılıklarını kanıtlamak ve İzci Andını birlikte söylemek üzere toplandılar. Kendilerine çağırı bu amaçla yapıldı.

 

Kenya’da düzenlenen Kuruluş yıldönümü anmalarında kutlama boyutu ve izcilik coşkusu gerçekten görülmeye değerdi. 15-19 Şubat tarihleri arasında Nyeri’deki boş alanlar üzerinde kurulan özel kampa toplam 60.000 kişi katıldı. Kamp süresince katılımcıların Mathari tepelerinde maceralı yürüyüşler, anıt mezarların gezdirilmesi, el becerileri sergilerinin açılması, Aberdare milli parkında Kenya Yaban Hayatı üyeleri öncülüğünde safari yapılması,Kenya Hastanesi, Nyeri’nin banliyösü Kingongo’nun gezdirilmesi ve BP nin mezarı başında anma toplantısı gibi bir dizi etkinliklere katılmaları sağlandı.

 

BP ye anıt mezar yaptırıması için geniş bir alanın tahsisini isteyen Kenya Milli İzcilik Teşkilatına Belediyeden olumlu yanıt geldi. Bu projeye katkıda bulunmak üzere Dünya İzcilerinden görüş alınması kararlaştırıldı.

Gösterim: 2887

Arama