• Bora lidere teşekkürler...

Çanakkale Milli Bilinç Kampı

Üst Kategori: Haberler Çarşamba, 28 Mart 2012 tarihinde oluşturuldu

TÜRKİYE İZCİLİK FEDERASYONU

KAMP KATILIM DUYURUSU

KAMPIN:

Adı : Çanakkale Milli Bilinç Kampı

Yeri : Çanakkale – TİF İzci Kampı

Statüsü : Milli – Mahalli – Kulüp kampları aynı alanda yapılabilecektir.

Derecesi : 6

Teması : Millî Bilinç

Katılımcı Profili : Küme – Oymak - Ocak

Katılımcı Ön Şart Profili :

Milli – Mahalli ve Kulüp faaliyetlerinin her birine kendi ön şartını taşıyanlar katılacaktır.

Faaliyet alanına en erken giriş tarih ve saati : 22 Nisan 2012 – 10.00

Faaliyet alanına en geç giriş tarih ve saati : 22 Nisan 2012 - 23.00

Faaliyetin açılış töreni tarih ve saati : 23 Nisan 2012 – 10.00

Faaliyet alanından en erken ayrılış tarih ve saati : 25 Nisan 2012 - 16.30

Faaliyet alanından en geç ayrılış tarih ve saati : 26 Nisan 2012 – 14.00

Faaliyetin kapanış töreni tarih ve saati : 25 Nisan 2012 16.00

Faaliyet yerinin detaylı adresi :

Çanakkale – Eceabat  Kocadere ve Bigalı köyleri arası.( 57. Alay yürüyüşünün başladığı yer.)

Faaliyet sorumlusu irtibat telefonu ve e-postası :

Nuri KARSLI                    0505 5838427         Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

Katılımcıların yanlarında bulundurması gereken malzeme listesi numarası :

İzciler için 2 numaralı malzeme listesi, liderler için 4 numaralı şahsi malzeme listesi.

Malzeme listeleri www.tif.org.tr internet adresinde (bilgiler – teknik bilgiler başlığı altında) bulunabilir.

Faaliyet sırasında hava şartları: Önceki yıllarda da gözlemlendiği gibi, bulutlu bir hava – şiddetli yağış - şiddetli rüzgâr - özellikle geceleri aşırı soğuk şeklinde hava şartları beklenmektedir.

Katılımcıların malzeme listesine ilave olarak getirmesi gerekenler :

1. Her İl ve Kulüp çadır, uyku tulumu, mat, musluklu su bidonu gibi kendi kamp malzemelerini yanında getirecektir. Çadır alanlarının düzeltilmesi için gerekli malzemeler.

Yağmurluk, panço, kaban gibi tüm malzemeleriyle her türlü hava şartına hazır olarak gelinecektir.

Tüm kulüpler kendi Türk Bayrakları (1x1.5m) ve TİF tarafından verilen teşkilat flamaları ile geleceklerdir. Bayrak ve flamalarını direkleriyle beraber getireceklerdir.

Kulüpler kendi flamalarını getirebilir, direklerine takılmış biçimde faaliyet boyunca Türk Bayrağı, Kulüp, Teşkilat Flaması ile bir arada taşıyabilirler. Kamp sahasında kullanabilirler.

Her İl 50 cm x 100 cm ebatlarında beyaz zemin üstüne kırmızı yazı ile bir ya da iki satır halinde yazılmış “ İZMİR İZCİLERİ” örneğinde olduğu gibi pankartlar getirecektir. Pankartın üstünde başka hiçbir yazı resim ve şekil olmayacaktır. Pankartın iki kısa ucunda 100 cm uzunluğunda 2 sopa bulunacaktır. Bu pankartlar kamp alanında kullanılacaktır.

Her kulüp 50 cm x 100 cm ebatlarında beyaz zemin üstüne siyah yazı ile bir yada iki satır halinde yazılmış “ESKİŞEHİR İZCİ KULÜBÜ” veya “MARDİN GENÇLİK SPOR KULÜBÜ İZCİLİK ŞUBESİ” örneğinde olduğu gibi pankartlar getirecektir. Pankartın üstünde başka hiçbir yazı resim ve şekil olmayacaktır. Pankartın iki kısa ucunda 100 cm uzunluğunda 2 sopa bulunacaktır. Bu pankartlar kamp alanında kullanılacaktır. MEB İzcileri bu pankartlara ünite isimlerini yazmalıdır.

Yukarıda bahsedilenlerin haricinde hiçbir yazı, resim, afiş, pankart veya döviz getirilmeyecek ve kullanılamayacaktır.

Amatör telsiz veya pmr telsiz kullanılabilir. Telsizi olanlar getirebilirler

MEB üniforması ile gelinebilir. Deniz ve hava izcileri de kendi üniformalarını giyebilir. İzcilik Gönüllüleri terminolojideki gibi sadece gönüllü fuları takabilir. İsterse üniforma giyebilir.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından geçtiğimiz dört sene içinde verilen gri renkli tişörtler altta lacivert pantolon olmak üzere giyilebilir. Ancak bu tür üniformalar ile Uluslararası resmigeçide katılınamaz.

 

Katılımcılara yönelik, faaliyete özel duyuru:

1 -Tüm iller kamp girişinde il onaylarını yönetime vermek zorundadır.

2 - Faaliyetin amacı yalnızca 57. Alayın izinde her ne şartta olursa olsun, 15 km’ lik yürüyüştür. Faaliyet içinde şehitlik ziyaretleri olmamakla beraber dileyen iller kendi imkânları ile faaliyet öncesi ve sonrası bu ziyaretlerini gerçekleştirebilir.

3 - Uluslar arası törenlere ve resmigeçide yalnızca Uluslar arası faaliyete katılım şartlarını taşıyan, çok düzgün yürüyebilen izci - liderler katılabilecektir.

4 - Kampa katılacakların yemek, sağlık, itfaiye, ihtiyaçları TİF ve sponsorları tarafından karşılanacaktır.

5 - Kampa katılacakların yol giderleri bütçe imkânları dâhilinde İl Müdürlüklerince mümkün olmaması halinde kendileri tarafından karşılanacaktır.

6 -Her zaman üniformalı bulunulacaktır. Üniformaların düzgün, tam olmasına dikkat edilecektir.

7 -Kulüpler katılacak izcilerini otomasyon üzerinden giriş yapacaklardır.

8 -22 Nisan 2012 günü gelecek ekipler yerleşimden sonra kendi imkânları ile Gelibolu'da şehitlik ziyareti yapabilecektir.

9 -23 Nisan 2012 günü kamp alanında 23 Nisan töreni düzenlenecek resmigeçit yapılacaktır.

10 - Eğer kulüpler veya iller sponsor almışlar ise sponsor ismi veya logosu 1 m karelik pankart üzerinde kendi kamp sahaları içinde sergileyebilecektir.

11 -Sadece faaliyetin genel sponsorlarının amblem ve isimleri TİF tarafından belirlenecek uygun alanlarda kullanılabilir.

12 -Kamp mahallinde kalacak araçlar, kendilerine belirlenen bölgede park edecek, araçlar kamp alanına girmeyecektir. Şoförler kamp alanına girmeyecek park alanında ayrılan yerde konaklayacaklardır. Şoförlerin konaklaması için ayrılacak yerde çadır vs temini şoförü getiren illere ait olup, TİF tarafından verilecek yemek yine bu illerin izcileri tarafından şoförler alanına taşınacaktır. Farklı trafik uygulamalarından dolayı hiçbir araç ulaşım müdürünün izni olmadan hareket edemeyecektir.

13 - Kamp 57.Alayın İzinde Milli Bilinç Faaliyeti” temalıdır. Faaliyetler Kamp ateşleri ve davranışlar bu tema doğrultusunda yapılacaktır. Kamp ateşi için iller bu temalar üzerine gösteriler hazırlayabilir.

14 -Kamp alanına girişler kamp kapımızda kurulacak merkezde gerçekleştirilecek, katılımcıların tespiti yapılacak olup, otomasyonda bulunmayanlar alınmayacaktır.

15 -Yürüyüş her türlü hava koşulunda yapılacaktır. Yağmur, çamur, balçık her türlü hava şartına hazırlıklı olunmalıdır.

16 -Fotoğraf çekme işlemi yalnızca liderler tarafından yapılacak olup izciler fotoğraf makinesi kullanmayacaktır.

17 -Faaliyetin başladığı andan bitene kadar olan zaman içinde, yürüyüşlerde, hiçbir şekilde alış veriş yapılmayacaktır. Kulüplerin çeşitli ihtiyaçları için kamp yönetimine müracaat edilecektir. Kulüp ihtiyaçları bu bilgi sonrası yakındaki alış veriş merkezlerinden liderleri tarafından karşılanabilir.

18 -İzci sayısına oranla fazla lider getirmiş illerin gönüllüleri ve liderleri kamp müdürlerinin altında genel kamp işleyişinde görevlendirilecektir.

19 -Faaliyet otomasyonda Milli ve Kulüp faaliyetleri altında açılacaktır. Kulüpler Milli Faaliyete katılım şartlarını taşıyan izcilerini Milli Faaliyet, bu şartları taşımayan izcilerini kulüp faaliyetine yazmalıdır. Kulüp faaliyeti olarak katılmak isteyen kulüpler, otomasyonda bölüm açılması için büromuza müracaat edebilir.

20 -Yavrukurtlar uzun yürüyüşlere katılmazlar.

21 –Kamp alanında izcilerin cep telefonu kullanması, taşıması ve şarj etmesi yasaktır. Aileleri ile iletişim liderleri vasıtasıyla sağlanacaktır.

22 – Yürüyüşe hazırlık için izciler, kampa katılmadan önce illerinde 15 km’lik yürüyüş yaparak hazırlıklı geleceklerdir.

Gösterim: 4120

Arama