• Bora lidere teşekkürler...

"Çığlık" Programı

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 16 Haziran 2012 tarihinde oluşturuldu

12 HAZİRAN: ÇOCUKLARIN ÇALIŞTIRILMASINA KARŞI EYLEM GÜNÜ

 

2012 yılında hedef: İnsan hakları, sosyal adalet ve çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi için çaba sarf edilmesi olmalıdır.  Her yıl 12 Haziranda dünyanın her yerinde kız ve erkek çocukların çalıştırılmasına karşı düzenlenen Uluslar arası Gün nedeniyle problemlere el atılması ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi için yoğun çabalar sarf edilmektedir. Dünya İzciliği de Milli İzcilik Teşkilatlarının düzenleyecekleri aktivite ve organizasyonlarla bu eyleme destek vermektedir.

 

2012 yılında yapılan eylem gününün ana teması: “İnsan hakları, sosyal adalet ve çocuk işçiliğinin sona erdirilmesidir.”

Çocuk hakları ve eğitim konusunda BM /Uluslar arası Çalışma Örgütü “çocuk işçiliğine son programı”nın uzun yıllar partnerliğini yürüten Dünya İzcilik Teşkilatı bu alandaki çalışmalara eğitimcilerin katkılarıyla düzenlediği organizasyonlarla hala desteğini sürdürmektedir.

Daha evvel Dünya İzcilik Teşkilatı ve ILO/OPEC ile izcilere yönelik hazırlanan “SCREAM” programında birlikte hareket ettiler. Bu program için ILO/IPEC’in sitesinde birkaç dilde yayınlanan yazılara ulaşabilirsiniz.

 

Dünya İzcilik teşkilatı ile ILO/OPEC ortak bir deklarasyona imza attılar; Milli İzcilik Teşkilatlarının “Çocuk İşçiliğine Son” eylemi için yararlanabilecekleri önemli bir doküman.

 

Deklarasyon hakkında daha fazla bilgi için:  WDACL 2012 OMMS-OIT/IPEC Joint Statement sitesini tıklayabilir, bu konudaki fotoğraf ve bilgilerinizi Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. yoluyla paylaşabilirsiniz.

Gösterim: 3452

Arama